بلومبرگ: روابط ایران، چین، روسیه و کره شمالی بر شدت نگرانی‌های آمریکا افزوده است

بلومبرگ: روابط ایران، چین، روسیه و کره شمالی بر شدت نگرانی‌های آمریکا افزوده است



به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا، در گزارش بلومبرگ آمده است: آمریکا برای حفظ سلطه و نفوذ خود که به سرعت رو به کاهش است، از اهرم‌ اعمال تحریم‌های گسترده علیه دشمنان خود استفاده می‌کند اما این تحریم‌ها تاثیر خود را به دلیل افزایش بیش از پیش همکاری‌ها میان تهران، پکن، مسکو و پیونگ یانگ، هر روز بیش از روز گذشته از دست می‌دهد.

در همین ارتباط مارتین کیم، سفیر سابق کنیا در سازمان ملل متحد نیز در اظهاراتی با اشاره به اینکه سلطه و نفوذ یکجانبه آمریکا در جهان به سرعت رو به کاهش است، گفت: دلیل این امر این است که قدرت‌هایی در عرصه جه، در حال ظهور هستند که این سلطه و نفوذ یکجانبه واشنگتن را برنمی‌تابند و به دنبال چندجانبه‌گرایی در فضای جه، هستند.

به گزارش ایرنا، پیش تر واشنگتن‌پست در مطلبی با اشاره به تلاش روسیه برای تعمیق روابط با کشورهای غیربلوک غرب نوشت: مسکو به دنبال به چالش کشیدن سلطه آمریکا بر نظام بین‌الملل و تضعیف آن است.

این رو،مه آمریکایی در این گزارش می‌افزاید: بر اساس اسناد به‌ دست آمده از کاخ ،لین و مصاحبه با مقام‌ها و مدیران تجاری روسیه، مسکو اطمینان خاطر دارد که تعمیق روابط اقتصادی و دیپلماتیک با چین و کشورهای متحد در نیمکره ج،ی این امکان را فراهم می‌کند تا نظام مالی بین‌المللی تحت سلطه آمریکا را به چالش کشیده و غرب را تضعیف کند.

به نوشته این رو،مه، روسیه از موفقیت خود در جلوگیری از ضدحملات اوکراین با حمایت غرب و به دنبال آن بن‌بست‌های سیاسی در واشنگتن و برو،ل بر سر ادامه تامین مالی کی‌یف ،سند است. مسکو همچنین بر این عقیده است که پشتیب، آمریکا از تهاجم اسرائیل به غزه به جایگاه واشنگتن در بسیاری از نقاط جهان لطمه زده است.

نویسنده در ادامه یادآور شده است: مقام‌های مسکو به افزایش داد و ستد با چین، همکاری با ایران، گسترش روابط دیپلماتیک در جهان ، و توسعه گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بری، اشاره دارند و آنها را نشانه‌ای از تلاش خود برای تضعیف قدرت غرب می‌دانند.

به عقیده نویسنده، سخنر، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در نخستین روز از سال میلادی ۲۰۲۴ نیز گواهی بر همین مدعاست. وی گفت: گسترش بری، اقتدار و نقش رو به رشد این گروه در امور جه، را نشان می‌دهد و تمرکز آن بر برابری حاکمیتی خواهد بود.

واشنگتن پست در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به انتقادهای روسیه از جنگ غزه آورده است: از زمان حمله حماس در ۷ اکتبر (۱۵ مهر) به اسرائیل، به نظر می‌رسد ،لین روابط خود را به سمت تعمیق با جهان ، پیش می‌برد و با سفری کم‌سابقه به امارات متحده ،ی و ،ستان سعودی این امر را ثابت کرد.


منبع: https://www.irna.ir/news/85604366/%D8%A8%D9%84%D9%88%D9%85%D8%A8%D8%B1%DA%AF-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%A8%D8%B7-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DA%86%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%87-%D9%88-%DA%A9%D8%B1%D9%87-%D8%B4%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D8%B1-%D8%B4%D8%AF%D8%AA-%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C